marți, 28 ianuarie 2014

Sa ne privim mainile...

… propriile noastre maini si ale celor din jur ... cu dragoste, cu intelegere si... cu multa atentie.
Majoritatea veti redescoperi, fara efort, cu ajutorul desenului alaturat, corelatii si unghiuri din... piramida lui Keops (?Atlanti?).         
Le puteti regasi si in alte zone ale corpului uman, dar mainile, in pozitie relaxata, ni le dezvaluie cel mai pregnant.
Va asigur ca nu este o metafora sau figura de stil... pentru mine este foarte clar: avem aici dovada certa ca aceste masuri -incepand cu aceea pe care calugarul Luca Paccioli, colaboratorul lui Da Vinci, a numit-o proportia divina ("Numarul / Taietura / Sectiunea de aur" marime indragita de spiritele enciclopedice ale culturii universale si in general de catre esteti) - reprezinta mesajul vibratiei primordiale a creatiei, care se perpetueaza prin codul nostru genetic!         
Toate acestea ... "din apa si prin apa" deoarece prin calcule am determinat ca piramida lui Keops exprima nu numai marimile cosmice si terestre deduse pina acum ci si ... apa, respectiv unul din raporturi (latura bazei/muchie) este expresia numerica a muchiei icosaedrului (elementul apa al anticilor), aspect care consider ca trebuie privit in strinsa legatura cu Tattvele si Tanmatrele hinduse.           
Iata asadar principalul motiv pentru care am tras concluzia ca pot considera piramida lui Keops ca fiind "Piramida apei". In scopul clarificarii si sintetizarii coneptului am elaborat "Formula piramidei logistice", pe care o supun de asemenea atentiei dumneavoastra.         
Numarul de aur si derivatele sale se regasesc, ca ritmuri si proportii, in tot ce exista, in afara si inauntrul nostru: raporturi intre forme si corpuri geometrice
(exemple: decagon stelat/ hexagon= hexagon/decagon convex=pentagon stelat/pentagon convex=cub (pamant)/ dodecaedru (eter) = f = [1+sqrt(5)]/2 = 2/[sqrt(5)-1] = 1.61803398875…).
Atat in spiralele galactice cit si -mai concret- in substantele organice (exemplu: cuantifica energia de miscare a electronilor); proportia medie a substantei lichide (apa) in corpul uman si la nivelul planetei; creatiile culte si spontane ale spiritualitatii umane (arhitectura, sculptura, pictura, muzica etc.) etc.         
Si totusi ... de ce nu este inclusa cunoasterea acestor dovezi indubitabile ale creatiei in procesul educational?! In primul rind acesta ar deveni, sint convins, mai atractiv decat pina acum.           
In plus, se poate spera ca generatiile viitoare vor intelege mai bine decit noi, in aceste conditii, msajele biblice, - pentru umanitate si chiar pentru stiinta - privind "piatra de hotar a egiptului", "Piatra din capul unghiului, uitata de zidari" sau de ce nu, "piatra vie"!         
Si inca ceva: stiati, de pilda, ca romanii pronunta zilnic, chiar fara sa-si dea seama, nume de zeitati acvatice ale multor popoare antice?!           
Dupa opinia mea se poate afirma ca fiecare limba este - mai mult sau mai putin - specializata avand un corespondent vibratoriu in transcedental, ca sa spunem asa, din vremea ... "turnului babel", dar care se mentine si astazi , intr-un continuum holistic!         
... Cine stie ? poate vom reinvata adevarata iubire de la delfini.           
Pentru mine acesta este, in acelasi timp un pas decisiv in intelegerea semnificatiei, "pietrei filozofale".           
Va rog sa primiti cele de mai de sus ca fiind mesajul unui om care gindeste ... gindeste in timp ce consuma zilnic, de mai multi ani, apa tinuta sub piramide confectionate din noua segmente (bucati) de sirma de cupru... Rezultatele sunt peste asteptari.          

Va multumesc pentru atentie si intelegere!


Cu dragoste, M.M. SerbanNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu